OM SCHWEIZ 


Schweiz ligger som en ”lille ø” midt i Europa og er med sine 41000 km2 lidt mindre end Danmark. Der er ca. 7.5 mill. indbyggere.

Fra den dansk/tyske grænse er der godt 900 km til den tysk/schweiziske grænse.

Landet har 4 officielle sprog: tysk (65%) , fransk (20% ), italiensk (8% ), lidt rætoromænsk (1% )og andre 7 %. 
Alligevel fornemmes der en imponerende fællesskabsfølelse i det lille alpeland.

Det schweiziske flag er et hvidt kors med rød baggrund. Byttes om på rødt og hvidt får man Røde Kors flaget Schweizeren Henri Dunant grundlagde i 1863 Røde Kors. Han modtog som den første Nobels fredspris i 1901.

Historisk set blev grundstenen til den schweiziske nation lagt 1. august 1291 på Rütli engen ved Vierwaldstättersøen. Her mødtes repræsentanter for 3 kantoner (amter) og aflagde ed på, at de ville bekæmpe den østrigske fyrsteslægt habsburgerne. I dag består Schweiz af 26 kantoner med udpræget selvstyre. De fleste er også bekendt med landets nationalhelt (sagnhelt) Vilhelm Tell, der med bue og pil skulle skyde et æble af sin søns hoved.

I dag er Schweiz et demokrati med et væld af folkeafstemninger. Landet er også kendt for sit bankvæsen, for sin produktion af schweizerure, -knive og –oste men
ikke mindst kendt som et turistland med storslået og afvekslende natur – imponerende bjergtinder, smukke søer og floder og grønne marker og enge.
En meget velegnet natur for vandre- og cykelfolket. Ligesom der er et utal af vandreruter, har Schweiz 9 cykelruter på kryds og tværs af landet, alle stort set uden biltrafik.

At rejse, leve og bo i Schweiz er ikke, (som mange hævder) dyrere end i andre 
vesteuropæiske lande. Landet har en veludviklet og velfungerende infrastruktur – 
tingene fungerer bare dernede. 

Blandt mange smukke områder i Schweiz vil vi især gøre opmærksom på området syd for St. Gottard - det italiensk-prægede Tessin med de skønne byer Bellinzona, Locarno og Lugano. Her er ud over smuk natur også sydlandsk varme som i Spanien og Italien. 
Schweiz er absolut et ferieophold værd. God tur.